Kina dag 4

Vi drog till Kinesiska Muren idag! Det var så otroligt häftigt. Man kan inte fatta att de byggt hela den långa muren utan bilar eller någonting... Skitcoolt :) För att komma dit åkte vi med en bil son hotellet ordnade, och på tillbakaresan besökte vi också ett tehus och ett silkesmuseum. Båda var kul att se, men de slog inte muren ;)







Sen var dagen slut :(


Kina dag 3

Vi började dagen med ett nytt tempel. Tyvärr jag har glömt vad det heter! :( Men där var iallafall ett buddist-tempel där man bad till buddah med rökelser. På vissa ställen var det helt rökigt för att det var så mycket rökelse Det var jättekul att se, men det var synd att vi inte såg några munkar...





Innan lunchen hann vi åka och kolla på Fågelboet :)



Lunch åt vi med Olles kompis. Vi åt på en hot-pot restaurang. Det var jättegott och kul att se. Man fick välja en soppbas och sen beställde man in tillbehör att ha i soppan. Sen fick man sitta och plocka ut det man ville ha. Svårt att förklara men det var supergott iallafall :D Vi fick också se en som gjorde nudlar och liksom kastade runt degen som ett hopprep!!





Sen tog Olles kompis med oss till en massör. Jag fick en underbar helkroppsmassage och pappa testade någonting med koppar. Man satte uppvärmde koppar på ryggen som sög sig fast och de skulle suga ut allt dåligt ur kroppen. Såhär såg har ut precis efter;



Lite senare;



Hhahaha :D

Aja, sen gick vi runt lite med henne. Hon tog oss till en mysig sjö som vi gick runt och sen åt vi vietnamesiskt. Såå gott!! :D


Starbucks :)


Det växte jättefina lotusblommor i ena änden av sjön. Jag älskar sånna, de är så vackra :)


Kina dag 2

Idag åkte vi till Förbjudna Staden (故宫, Gùgōng). Det var otroligt coolt att se, och gigantiskt! Det var verkligen sjukt stort. Det är svårt att tänka sig att det bara var kejsaren och dess tjänare som bodde där. De hade ett hus för varje sak de skulle göra, ett för att sova, ett för att äta, ett för att be etc. Och det var inga små hus heller...







Sen käkade vi och gick runt lite på stan, fikade X antal gånger... Nejmen man behövde dricka heeeela tiden, det var så himla varmt :)

Sen plötsligt var dagen slut och det var dags för middag igen, man klagar inte ;)


Sandholmarna

Idag blev det sandholmarna med mamma :D




Förlåt

Förlåt att jag inte bloggat på länge, men jag har inte ens orkat sätta på datorn. Vet inte varför men det har liksom verkat onödigt... Aja, sen sist har jag hunnit ta en tur till Elins land i Norrtälje. Det var jättemysigt att bara chilla runt med Filippa, Lizz, Sandra och Elin. Vi har badat, solat och kollat på film typ ;) På torsdag åker jag till landet, så ni ska inte vänta er så mycket uppdatering då, men ska försöka fixa alla Kina-inlägg till det. Hörs senare!


När jag, Filippa, Elin och Sandra gick till affären som låg typ en timme bort...


Kina dag 1

Första dagen gjorde vi inte så mycket. Varken jag eller pappa sov på planet, så vi var dötrötta. Maten vi åt var otrolig! Jag typ dog ;) Jag älskar sättet att äta på; man beställer in typ lika många rätter som man är personer, kanske en mer, sen tar alla av alla rätter så man får smaka mycket mer än annars :D


En av alla rätter :)

Vi gick typ bara runt för att hålla mig och pappa vakna. Sen däckade jag vid sex-sju...



Kö?


Det bästa som finns

Nu sitter jag och äter något av det godaste som finns; färska jordgubbar. Jäklar vad gott det är! Jag skulle typ kunna leva på frukt.... :)



Snart bär det av till Sandholmarna, ett ställe i Tyresö. Det ska bli skönt att ta ett dopp i havet :)


See ya'


Borta bra men hemma bäst

Vi har haft såå kul i Peking!! Vi har besökt massa olika tempel, kinesiska muren och vi har ätit otroligt god mat!! Ni kommer få se för jag ska göra en resedagbok, men jag ville bara säga att jag är hemma ;)



China Town i Kina :)


MAYA

  • Maya gillar inte Pizza ( Nu kommer hon säga: Jo hemlagad! Men sorry Maya det gills inte)
  • Maya är väldigt smart/vet mycket, det kan vara väldigt skönt att ha en sån vän i bland så min hjärna som jobbar på högvarv kan chilla lite!
  • Maya kan typ prata med sin katt Bruno (Läskigt?)
  • Maya kan äta hur mycket som helst och ser ändå ut som värsta modellen efter
  • Maya får jämt komplimanger för hennes ögon.
  • Maya älskar typ ingefära, euuw.
  • Mayas absolut bästastebästavän heter SANDRA VAHDANI hon älskar henne meeest, och det är även hon som har skrivit detta inlägg!
Haha Maya kommer döda mig men jag älskar den här bilden!
Puss/Sandra

SANDRA THE BLOGGER

Hey Mayas läsare! Sandra här, det är jag som ska gästblogga under mayas Peking-vecka! Jag heter Sandra och är mayas bästavän (nej inte självutnämnd), nu när maya är borta ska jag försöka underhålla er med mina dagar och sånt. Kan börja med att berätta att jag i dag ska iväg på en liten shopping runda och sen ikväll ska jag se om Lizette skulle kunna tänka sig at underhålla mig. Haha har inte så mycket mer att skriva nu så puss på er!
Jag i mina snyggaste tillstånd?

Haha

Ibland är det skönt att åka med pappa, det blir så lite packning då. Mamma och Nilda packar mycket mer än vad jag gör, så jag får alltid rota i evigheter efter mina kläder när jag reser med dem...


Skon är en 36:a. I den väskan får både mina och pappas saker plats, men den blir inte proppad...

Vi valde en lite större väska med argumentet: ''Mamma vill ju ändå att vi ska köpa en dunjacka där...''


Hej då

Sista inlägget!! :D

Nu ska jag strax gå ner och käka lunch. Jag har lagt fram allt jag ska ha med mig, och det är skönt. Hatar att packa för det känns alltid som om man glömt något... Fyfan vad kul det kommer bli!! Har inte fixat tidsinställda inlägg, men ska försöka få någon att gästblogga. Vi får se hur det går...

Hejdå!!!


China!!

Jag har ju inte skrivit det på bloggen, men jag åker till Kina imorgon!! :D Min gudfar bjöd (!) mig och pappa på en resa dit :) Vi kommer få så jävla kul! Jag kommer äta såå mycket mat, älskar kinesisk mat. Tur att det blev lite pengar över från New York ;) Planet går sju tror jag, vi kanske åker tre eller halv fyra. Men jag tror jag hinner skriva ett litet inlägg innan.


Dulce




Burlesque



MOVIE TIME :D


Isadora

Jag älskar Isadoras nagellackskollektion för sommaren. Färgerna är så härligt somriga, supersnygga till brun hy ;) Jag ska köpa South Beach, kanske Glamour White och Ocean Drive också ;)


NY dag 7

Sista dagen :( Vi åkte till Empire State Building på morgonen och det var typ ingen kö alls! Det var otroligt coolt, man såg mer än hela Manhattan och alla skyskrapor såg små ut på något sätt. Om ni åker till New York så måste ni upp hit!!





Vi tog också en snabbis in i Chrysler Building. Det var kul att se och man såg alla bildetaljer som finns där inne.



Sen fick vi en guidad rundtur i FN-huset!! Mamma känner någon där, så han visade oss runt och vi fick se saker som allmännheten inte får se annars, typ General Assembly Hall :)



Efter det åkte vi till Magnolia Bakery och åt varsin Cup Cake. De var jättefina och goda. Jag tog en Red Velvet :D






Min Red Velvet och mammas S'more

Vi åt middag i Little Italy, som ligger precis brevid China town. Maten var to die for, som typ allt annat vi ätit ;)


Ser ni ''gränsen'' ?


Lizz

Drar till Lizz nu :D Ciao!!

Test

Först köpte jag ju min ansiktsolcreme. Den är från Cliniderm och heter Light & Mattifying Sun Face Gel Cream spf 25. Den är lite kladdig i början (är jätte känslig för sånt...) men det försvinner fort. Efter blir hyn len och skön :) Killen i kassan sa att den räcker länge också, så det är ett plus :D Det ända dåliga är att det känns som om den ska ta slut för flaskan är ganska liten, 50ml tror jag... Men vi får se hur länge den räcker.

Ultralätt formula som absorberas snabbt av huden och har en mattande effekt. Bevarar fuktbarriären för att motverka torrhet. Skyddar mot synliga ålderstecken orsakat av solen. Täpper ej till porerna, kladdar inte och är svettsäker. Vattenresistent, oparfymerad och utan alkohol.

• Skyddar effektivt mot solens skadliga strålar
• Motverkar solens åldrande och uttorkande effekt på huden
• Ultralätt formula som inte kladdar och inte täpper till porerna
• Lämnar huden silkeslen och matt



Sen köpte jag en solspray för kroppen. Den heter Garnier Ambre Solaire Clear Protect spf 20. Jag älskar den! Det är ett transparent spray som inte är kladdigt alls :D Det känns typ som att spruta på vatten, perfekt för mig. Jag tror den räcker länge också :)

No more white marks! A range of photostable, wide spectrum protection sprays which are transparent and non-greasy.
Garnier Ambre Solaire Clear Protect offers high protection in a transparent formulations and is non-greasy and non-sticky, leaving no white marks. Practical to use: ultra fresh to apply, quickly absorbed and designed to allow you to spray all over the body, even working upside down, leaving no white streaks. They contain Mexoryl® XL, an advanced patented filter, for UVA and UVB rays, and protect against sun induced skin damage and premature ageing of the skin caused by sun exposure. They also contain a hydrating complex, enriched with Cactus Nutriflavones and Pure Vitamin E, to hydrate the skin and help defend it.


NY dag 6

Idag åkte vi in till ett speciellt H&M där Robyn spelade. Vi fick skitbra platser och det var riktigt kula tt se! :D Hon körde låtar får sin nya skiva Body Talk Pt. 3.





Sen blev det lunch i Central Park. nu plockade vi ihop egna sallader på något ställe :)



Efter lunchen åkte vi till Metropolitan Museum of Art för att kolla på Alexander McQueen-utställningen. Den var otrolig! Alla kläder var skitcoola och välgjorda. Jag fattar inte hur han sydde dem! Den var verkligen värd att se :D Utsikten från taket var värd pengarna bara den ;)



Efter det åkte vi till Barne's and Noble och kollade rund ett tag. Middag åt vi på en ny indisk restaurang.


Bada

Nu ska jag dra och bada. See ya' :D


Ambre Solaire

Nu har jag varit och köpt en flaska solskydd för kroppen. Jag hatar kladdig solcreme, jag vill inte känna mig insmord. Nu har jag äntligen hittat en som verkar bra :D


Garnier Ambre Solaire Clear protect spf 20

Det är en transparent spray som ska vara non-graesy och vattenfast :) Ni får se vad jag tyckte sen. Nu ska jag göra pesto :)


Smedis

Idag var jag på Smedis med Elin, Sandra och Lizz. Det var jättemysigt, men det blev lite trångt eftersom jag och Lizz glömt handdukar.... Haha ;) Tyvärr har jag inga bilder :(

Jag har just tvättat av min ansiktsmask och nu ska jag sätta mig och fixa mina naglar, ni får se sen, och titta på Cougar town :D

NY dag 5

Idag åkte vi till MoMA för att kolla på Alexander McQueen-utställningen, men mamma hade läst fel för den är på Metropolitan Museum of Art... Aja, det var kul och nu har jag sett massa kända tavlor ;) Utanför hade de ett träd som hette Wish Tree. Där skulle man skriva saker på en lapp och hända i trädet. Det var kul och alla gjorde varsinn önskan :) Vissa skrev jätteroliga saker :D





Sen åkte vi och träffade mammas barndomsvän. Eller mamma träffade henne och vi andra satt och pratade med hennes man ;) Sen åkte vi till Times Square och kollade lite. Efter det blev det middag på ett sushiställe brevid hotellet. Det var skitgott, men vissa beställde in lite mycket... Om man beställde en 9-bitars fick man 15 för det ingick 6st rullar också :)




Jävla bil....-.- Men jag orkade inte titta på att 3 miljarder Times Square-bilder ;)


9-bitars sushi... ;) Haha, själv tog jag lite mindre :)


Engångsgrill

Vi tänkte grilla till middag och ha det lite mysigt ute, men fyfan vilken misslyckad grillning det blev! Vi fick inte i gång grillen för pappret började liksom inte brinna, och det var inte vårt fel! Vi satt där ute skitlänge och efter ett tag blev det varmt i ena hörnet av grillen så vi kunde grilla två spett till mig och Sandra och lite korvar till Lizz. De sista spetten och köttbiten fick vi gå in och steka istället... Tror ni vi var sugna på att sitta ute sen? ;) Aja, nu blir det smarrig rabarberpaj :D


Bläää :(


Farsta

Nu ska jag dra hem till Sandra. Vi har varit i Farsta och efter ett tag kom Lizz! :D Shit vad jag har saknat henne!! Hon har varit i USA i flera veckor, och nu äntligen är hon hemma :) Här är vad jag köpte:


Ny rakhyvel 199:- H&M
Solcreme för ansiktet 120:- Apoteket


Finklänning (som inte ser så fin ut) (man måste ha en sån till TGS) 99:- Gina Tricot


Tröja 49:- Gina Tricot


NY dag 4

Vi gick upp supertidigt för att åka upp i Frihetsgudinnan! :D Vi hade bokat innan och det var kul när vi fick veta att bara 250 pers av 12,000  får göra det!




Trapporna var skitsmala och trappstegen jättehöga :O Jag var typ rädd att snubbla, ramla ner och dö :S

Sen åkte vi tillbaks, käka brunch och gick lite på Wall Street. Det var jättekonstigt för mitt bland alla människor stod värsta polisbilen och två poliser utanför...


Ser ni ... vad det nu är de håller i ?!

Sen gick vi till Ground Zero och museet där. Vi fick en guidad rundtur av två personer som förlorat sina män i händelsen. Det var otroligt bra men väldigt rörande...


Dedicated to those who fell and to those who carry on






Detta är en skitfin minnesfontän från ett företag som förlorade flera personer, tio tror jag, i händelsen. Det är en jättestor kvartssten i form av en tår och sen droppar det från taket ner i vattnet. Det står också några fina ord om varje person.

Efter det shoppade vi lite på Century 21 och sen åkte vi till hotellet för att lasta av påsarna. Vi åt på en underbar indisk restaurang där maten var otrolig! Jag säger bara Oh My God!


Hela gänget :)


Morgon

Godmorgon! :)
Idag ska jag inte göra någon speciellt, tänkte dra hem till Marcus nu på morgonen. Sen får jag se.... Det står att det ska vara sol/moln nu, men jag tycker det är bara moln, så det blir väll en film eller så :)



See ya' :D


NY dag 3

Idag blev det High Line Park. Det är en jättefin och mysig park som är byggd på ett gammalt järnvägsspår några meter upp i luften. Utsikten kändes väldigt New York med gula taxibilar och träd vid varje gata :) .








Här ser man järnvägsspåret :)


Jag åt en skitgod snowcone med rabarbersmak :D

Sen åt vi och drog in till SoHo för att shoppa lite. Det var jättekul att gå in i alla småaffärer och sidogator :) Sen åkte vi till Brooklyn för att gå över Brooklyn Bridge.





Vi gick över bron till China Town för att käka. Det var skitgott och jag åt tills jag sprack. Nejmen det var fan nära ;)


Ser ni McDonald's-skylten ?!


Fried rice med räkor <3


I had a friend once, her name was Maya

Hejsan!
Som ni kanske märkt har bloggningen varit dålig på sistone.... Jag har varit på min kompis Elins landställe i Norrtälje och jag hann inte säga det! Vi bestämde det liksom på kvällen och då var jag tvungen att packa och fixa, sen gick bussen 9.30. Aja, vi har haft supermysigt! Badat, solat, snackat och lite film. Det var jag, Elin och Sandra först, men sista dagen var vi själva och då kom Isabel också. Synd att det var dåligt väder de sista dagarna :( ...


<3


Vår taco-kväll

Jag vet inte vilka andra bilder jag får lägga upp, så ni får nöja er ;)


NOOOOOOOOOOO!!!

Nu är jag hemma men HELVETE!!! Jag glömde min lilla väska med plånka och bikini där :'( Och inte en bikini utan båda! Bläääää, nu kan jag inte köpa en ny heller :( Det somm är irriterande är att den stod i hallen så jag inte skulle glömma den... Aja, jag har haft det toppen även om lilfisen blev sjuk... Det var lite synd, men han hade några pigga moments ;)
Ikväll ska jag bara vara hemma tror jag, mamma och pappa vill nog det. Men vi får se ;)


Ingen liten väska här....


RSS 2.0