Me, Myself and I


Hej från Cuenca :)

Igår pluggade jag till 11.30 och idag gick jag upp 7 för att fortsätta (egentligen behöver jag inte gå upp förren 8...). Nu är jag någorlunda klar, måste vänta på min rumskompis för vi ska öva mandarin ihop, och diskutera några SO frågor. Aja, slut med plugg nu!!
Som ni kanske vet så har jag varit i Amazonas :D Det var helt otroligt och jag ville verkligen inte åka hem! Jag älskade det :) Här har ni några snabba lisor på vad vi gjorde och vilka djur vi såg:
Dag 1: 
  • Vi gick till ett utkikstorn som var byggt i toppen av ett av de största träden där vi var. Jag kan inte ensk beskriv hur vackert det var!!
  • Broklättring!! De hade byggt hängbroar i träden som vi fick gå på. Det var jättekul, men vissa blev lite rädda för det var ganska högt upp ;)
  • Utflykt till en sjö. Det började regna som satan när vi var där. Jag skojar inte, det ar värre än att stå i en dusch! Jag blev blöt under mina regnkläder och mina stövlar var fyllda till bredden med vatten när vi kom hem...
Dag 2:
  • Det regnade jättemycket på morgonen, så våran NO grej blev inställd :P Innan lunch gick vi på en runda i jungeln, och våran guide visade oss en lergrop som djur brukar komma till för att äta.
  • På eftermiddagen sprack det upp och fi åkte på flotada. Alla satte sig på en båt och vi åkte uppströms i floden ett tag. Sen hoppade vi i med flytvästar och åkte med strömmen hela vägen hem :D Det var helt otroligt kul och mysigt och fint. Vi var i vattnet i typ 2 timmar :)
När vi kom till Quito åkte vi också till ekvatorn! Både den riktiga och fejk-ekvatorn :) Fejk-ekvatorn ligger bara några hundra meter från den riktiga, som ligger i ett museum, men det passade bättre att lägga monumentet där (haha?). Det var också där de trodde att den låg först, men ändå! Vi fick lära oss mycket och ekvatorn, bland annat så virvlar virvelvinden när man släpper ut vattnet från badkaret åt olika håll beroende på om man är på norra eller södra halvklotet! Hur coolt är inte det? ;)
Det är en till resa på G, men av säkerhets skäl kan jag inte berätta :(

Filippa här!

Hey mayas bloggläsare!

Ville bara uppdatera er lite om hur maya har det!
- Hon är väldigt upptagen och dom har massa läxor och inplanerade saker så hon hinner nästan aldrig gå in på datorn
- Hennes vänner där är jättesnälla
- Hon saknar oss här i sverige väldigt mycket men det går prima att vara borta också
- Lärarna där är jättebra
- Hon pluggar matte, no, bild, engelska, kinesiska, spanska och global studies/study's (?) där. Har säkert glömt nåt ämne!
- De äter på restaurang väldigt mycket, gooooooott för dom liksom!
Japp, that's what i heard! Tjuvbloggade här lite egentligen men jag hoppas det är ok för maya! xoxo / Filippa

Bara far att

Nu sitter jag i skolan, tror att jag ska ha kinesiska strax, eller science. Bada ar jattekul :) Men hur som halst. Manga har fragat vad vi ater har, och darfor ska jag visa en bild pa hur en frukost for mig kan se ut. Jag ater alltid frukt och vanliga flingor (gillar INTE socker- musli eller flingor) med mjolk eller drickyoughurt. Youghurten har ar jattegod, inte lika mastig som den hemma :) Man kan fa mackor eller typ croissanter ocksa :P

Skola HELA Dagen

Idag har jag haft skola till klockan sex. Det konstiga ar att det kandes som en vanlig dag i KS... Lektionerna gar liksom fort och ar roliga :) Egentligen loggar jag for att jag vill visa en bild pa en kyrka vi gick forbi efter middagen. Jag tycker den ar saa fin!

Heeeejsan!

Heej horrni! Internet ar jattekonstigt har och det ar darfor jag inte bloggat sa bra... Och bara sa ni vet sa kan jag inte beratta saker vi ska gora av sakerhetskal, och jag kan inte visa bilder pa hotellet. Men nu ska jag visa lite bilder fran Quito som vi var i forut :D
Okej, det fuknar inte, men jag ska forsoka senare :) Jag har det jattebra iallafall. Ibland saknar jag alla jattemycket, men det vore ju konstigt om jag inte gjorde det !:P Aja, nu ska jag forstatta med min NO-uppgift :)

Holla Guapas!

HEJ! Jag kom fram till Quito igar vid 10 eller 11 och jag har det toppen hittills :) Nu lanar jag en dator pa hotellet, vi far inte vara grejer forran vi kommer till Cuenca, om ett par dagar. Snart ska vi ata frukost och aka pa rundtur i Quito, vi ar hemma vid sex igen tror jag :)

Aja, nu vet ni att jag lever och sa, ha det toppen, hej da! :P

HEMMADAG BY SANDRA

Hej! Jag har inte fått nån kontakt med Maya än så har faktiskt ingen aning om vart hon är eller vad hon gör... Eller nu fick jag en update från Nilda, Maya har kommit fram till Ecuador och hon har det jätte bra! Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva och ni läser ju inte för att jag skriver utan för att det är Maya, men jag försöker ialafall underhålla tills hon börjar skriva igen! Idag ska jag inte göra mycket mer än att ha lite ta-hand-om-mig-själv-dag och plugga (Och sakna Maya förstås)
Juste kan visa vad jag köpte igår!
Shampo&Balsam för lockigt hår, en hair repair kräm typ och en BH!
Puss/Sandra

MY NIGHT

Hej alla, Sandra här igen!
Idag har jag vart med min syster i Nacka Forum, trevligt trevligt! Köpte lite småsaker som jag kan fota imorgon om jag kommer ihåg det. Åkte direkt från Nacka hem till Linnea en tjej från mitt lag där en massa Enskede brudar va, vi snackade massa och käkade Thai-takeaway! Kom hem för ett tag sen och har kollat nån 11-september film... Juste träffade på Mayas mamma och hennes syster Nilda idag, det var runt k l2 kanske och då sa dom att Maya skulle landa om några timmar så nu måste hon vara framme i Ecuador. Åh hon har säkert the time of her life, haha! och Maya om DU läser det här: Hör av dig! jag hoppas du har det bäst och jag saknar dig! Love u broe <3
ROCK ON!
Puss/Sandra

SVAR PÅ TAL

Nilda om SANDRA SAKNAR MAYA:
Nej!! I stället för kyckling ben! :-)
SVAR: Okej Nilda men jag tycker ändå att det ska va friterat! :D

Puss/Sandra

O&FL BY SANDRA

Outfit och facelook!
Tröja: lånad av Filippa men köpt i-Paris!
Jeans: DRdenim-Salt
Sen kom en random bild på smink haha!
Puss/Sandra

SANDRA SAKNAR MAYA

Hej alla små leoparder!
Sandra aka Mayas BÄSTAvän här, jag har lovat Maya att gästblogga åt henne medans hon är ute och reser. Hon kommer såklart att updatera själv men jag kanske slänger in nått inlägg lite då och då! Jag hade tänkt att blogga igår men det var verkligen en usel dag, dels för att Maya åkte och för lite andra tråkiga anledningar som jag inte ska tråka ut er med! För er som inte vet vem jag är kan jag berätta lite: Jag heter Sandra Vahdani och bor i stockholm, jag går i kunskapsskolan enskede (Mayas förra skola) Det var när jag började där som jag lärde känna Maya. På fritiden så spelar jag fotboll och är med mina underbara vänner! Jag är väldigt social och alltid på glatt humör, eller? Haha jodå! Maya och jag har kännt varandra sen 2008 så det blir väll ungefär 3år, och ja vi har pretty much varit bästavänner sen vi träffades första gången haha! Jag kan tala om för er att Maya inte är särskilt normal, en av dom första gångerna vi var med varandra så började Maya blöda på fingret (Somvanligt) Och då fick hon för sig att smeta ut det på mitt papper, bra intryck eller? Haha fast jag kanske inte är så normal jag heller, jag älskar att bitas hehe brukar bita Maya i ryggen, det är mysigt! Haha nu kanske det blir lite för wierd inlägg men men... Måste bara berätta att jag just drack smält mörkchoklad utan att tänka på det, tjockis hehehe! Idag så ska jag vara med min syster och shoppa, och efter det ska jag träffa några brudar från mitt fotbollslag! Ikväll kanske jag träffar Lizette och Filippa. Det blir perfa! Jag lovar att nästa inlägg blir mer normalt haha.
Jag med Mayas katt bruno, Kan meddela alla att Bruno skulle vara god friterad!
Puss/Sandra

Hejdå


Färdig och Klar

Nu är allt fixat. Väskan packad till 100% (lite mer till och med ;) ) och alla pass och grejer ligger i handbaggaget. Så nu är det bara att åka... Jag drar till Arlanda vid 16.15 men jag säger hejdå nu. Bloggar när jag får tag på dator, ska se om Sandra kan gästblogga :P


Goodbye My Lover

Nu ska jag åka och säga hejdå till alla kompisarna :( Känns jättekonsitigt...


Från 6an ;)


Från 6an :P


Extrafuckingordinary

extraf

Melman

Min älskade Filippa, vi kommer inte glida isär för 900000000000000000000e gången!!! Men jag kommer sakna dig sjukt mycket jag med :( Jag lägger upp en bild på dig så att du kanske tycker det är mer ok att jag åker ;)


<3 dig Melman

P.S. Ring Nilda om du vill spela Mario!!


Paul Frank

Efter fikat följde jag med de sista tjejerna till Åhlens och där köpte jag ett par hörlurar. Dåligt köp egentligen, för jag läste fel på förpackningen och trodde det var mic också  med det var det inte :( Så nu har jag två par... Men de var snygga :P Jag älskar Paul Frank! Dessa veckor har någ varit de dyraste för mig någonsin, mycket fika och mycket grejer jag köpt eftersom jag hängt mycket i Farsta när jag varit ensam... Men men, man får unna sig ibland :P Haha, skyller på det.




Fika

Idag åkte jag och fikade med brudarna :D Vi åkte till mitt PRAO-ställe, det var skitmysigt och vi satt där i flera timmar. Jag tog en bulle och en Nantucket Lemonade ( <3 ). Filippa var sugen på fika så hon körde all in med cola, macka, bulle, chokladboll och brownie ;) Haha, hon kommer döda mig för att jag skrev det :P


Nomnomnom :)


Visste ni att...

... jag äter allt utom koriander, kummin och kött?
... jag inte gillar skräpmat?
... jag älskar mode men sällan har det jag tycker är snyggt på mig?
... jag inte kan ha tajta tröjor?
... jag kan fortfarande inte fatta att jag åker till Ecuador imorgon!?

Mmmmm...

Jäklar vad god glassen var! Ja, den är slut nu ;)

Var Glad Och Lycklig För Att Det Inte Är Du


Do I Love You Because You're Beautiful, Or Are You Beautiful Because I Love you?


Nomnomnom

Pappa kom just hem från någon jobbgrej på en Ålandsbåt, och gissa vad han hade med sig ? ;)


Fölåt för hemsk bild!


Klätterapor










Good Morning Cloudy Sky!

Heeej! Idag blir det klättring i Sickla med Henning och Ylva, så jäkla kul :D Ska krossa Henning eftersom han tror han är så bra :P Fast jag har inte tränat på evigheter, så vi får se hur det går. Tror jag tar med lilla kameran så ni får lite bilder :) Nu måste jag käka frukost :D

Jag och moster vid Statue Of Liberty :)


Like

Jag vill ha dessa, fett kul ju ! :D

Facebookstämplar


Somewhere Over The Rainbow


I Scream Applepie Ice-Cream

Idag kom Elin förbi efter skolan :D Vi hade jättemysigt, käkade, kollade på film och vi gjorde en supergod applepie-glass. Den blev sååååå goooood :P





2 stora eller 3 små äpplen skurna i små tärningar            
0.5 dl vatten                                                                 
0.5 dl farin- eller råsocker (funkar med strösocker också)
typ 0.5 tsk kanel                                                          

3 ägg, gulor och vitor för sig                                          
3 dl vispgrädde                                                             
1 dl florsocker (går med vanligt strösocker)                    
ev. 1 vaniljstång + 5 msk vatten                                    

8 st digestivekex                                                          


                                                 
Koka upp äppelbitarna i vattnet och häll i sockret. Låt småkoka i några minuter och ta sedan av plattan och ha i kanelen. Låt stå :)

Om du vill ha vanilj i glassen ska du skära upp vaniljstången på längden och lägga den i vattnet som du låter koka upp och sen tar du bort de från plattan. Vispa äggvitorna till hårt skum och ställ åt sidan. Vispa grädden och ställ undan. Vispa äggulorna med sockret pösigt. Skrapa ur vaniljfröna ur stången och vispa ner i sockersmeten. Vänd i grädden med slickepott och sist vänder du i äggvitorna. Gör det försiktigt så du inte slår ut luften ur smeten!

Glassmaskin: Häll i glassmeten i maskinen och kör i ca. 20 minuter. Krossa kexen och lägg ner det i maskinen. Kör tills det är blandat. Varva glass med äppelgojs i en burk och ställ ner i frysen tills ni ska äta :)

Frys: Häll glassmeten i en burk och ställ ner i frysen. Rör om 3-4 ggr i timmen. Frys i minst fyra timmar. När glassmeten börjar bli fryst har ni i kexsmulet och ställ in i frysen lite till.

Jag har bara provat med glassmaskin, men jag kollade på ett annat glassrecept och då stog det typ så :)


Jag, Sandra och Filippa





Rockarna


5 Plommon Senare

Ny design :) Bättre / Sämre ?


Fallulah - Out Of It


My Best Friends

Jag skulle ge typ vad som helst för en sån här nu:
 

Update: Tangentbordet funkar igen :D ÅÄÖÅÄÖÅÄÖ


Hittade Sladden !!!










Foooorlaaat

Forlat att jag inte lagt upp bilderna fran middagen, men jag hittar itne sladden till kameran!! Det ar inte min kamera, utan familjens (har ju min egna) och jag vet inte vad de har gjort med den :( Har kommit pa hur man gor smileys pa bloggen nu :D

Havaianas

Ska jag ta de platta bla/silvriga eller de liiiter hogre brun/guldiga?


Packpanik

Nu ska jag packa... Hatar att packa, och nu ska jag ju mega-packa eller vad man ska kalla det, vi f[r se hur l[ng tid det tar innan jag far utbrott. Mitt tangentbord fuckar, darfor kan jag inte skriva aao med prickar eller smileys. Aja, kanske ska ta tag i packningen -.-





Humtidum

Jag mår inte bättre idag, men jag kommer gå på middagen ändå! Det ska bli jättekul att träffa alla :) Órkar inte blogga mer nu.


RSS 2.0