I Scream Applepie Ice-Cream

Idag kom Elin förbi efter skolan :D Vi hade jättemysigt, käkade, kollade på film och vi gjorde en supergod applepie-glass. Den blev sååååå goooood :P





2 stora eller 3 små äpplen skurna i små tärningar            
0.5 dl vatten                                                                 
0.5 dl farin- eller råsocker (funkar med strösocker också)
typ 0.5 tsk kanel                                                          

3 ägg, gulor och vitor för sig                                          
3 dl vispgrädde                                                             
1 dl florsocker (går med vanligt strösocker)                    
ev. 1 vaniljstång + 5 msk vatten                                    

8 st digestivekex                                                          


                                                 
Koka upp äppelbitarna i vattnet och häll i sockret. Låt småkoka i några minuter och ta sedan av plattan och ha i kanelen. Låt stå :)

Om du vill ha vanilj i glassen ska du skära upp vaniljstången på längden och lägga den i vattnet som du låter koka upp och sen tar du bort de från plattan. Vispa äggvitorna till hårt skum och ställ åt sidan. Vispa grädden och ställ undan. Vispa äggulorna med sockret pösigt. Skrapa ur vaniljfröna ur stången och vispa ner i sockersmeten. Vänd i grädden med slickepott och sist vänder du i äggvitorna. Gör det försiktigt så du inte slår ut luften ur smeten!

Glassmaskin: Häll i glassmeten i maskinen och kör i ca. 20 minuter. Krossa kexen och lägg ner det i maskinen. Kör tills det är blandat. Varva glass med äppelgojs i en burk och ställ ner i frysen tills ni ska äta :)

Frys: Häll glassmeten i en burk och ställ ner i frysen. Rör om 3-4 ggr i timmen. Frys i minst fyra timmar. När glassmeten börjar bli fryst har ni i kexsmulet och ställ in i frysen lite till.

Jag har bara provat med glassmaskin, men jag kollade på ett annat glassrecept och då stog det typ så :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0